Τα κείμενά μας θα είναι πάντοτε δωρεάν για εσάς…

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δηλωμένη από την πρώτη ημέρα δημιουργίας τού posna.net – όλα μας τα κείμενα είναι εντελώς δωρεάν και με κανέναν τρόπο δεν υποχρεώνουν τους αναγνώστες μας σε οιουδήποτε είδους οικονομικά ανταλλάγματα. Ο καθένας μπορεί να διαβάσει ελεύθερα το περιεχόμενο τού site μας και φυσικά να σχολιάσει ανεπηρέαστα το περιεχόμενο που προσφέρουμε. Αυτή είναι μία σαφής πραγματικότητα και δεν νοθεύεται σε καμία περίπτωση με αστερίσκους, “ναι μεν, αλλά…” και άλλα παρόμοια και πονηρά που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στο διαδίκτυο.

Το posna.net όμως είναι ένα δημοσιογραφικό και ενημερωτικό site και έχει τα δικά του έξοδα. Παρόλο που όλοι οι συνεργάτες μας εργάζονται εθελοντικά και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουν τα κείμενα μας την ποιότητα που θέλουμε, υπάρχουν δαπάνες που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Προκειμένου να είμαστε συνεπείς στην κάλυψή τους και ταυτόχρονα να παραμείνει το περιεχόμενο απολύτως ελεύθερο για τους αναγνώστες μας, χρησιμοποιούμε κάποιες πηγές εσόδων που δεν επιβαρύνουν εσάς και ταυτόχρονα μας δίνουν έστω και κατ’ ελάχιστο την δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Πώς μπορείτε να μάς στηρίξετε…

Ένα μικρό μέρος από τους συνδέσμους (links) που υπάρχουν διάσπαρτοι μέσα στα κείμενά μας, είναι σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε φιλικές μας ιστοσελίδες αγορών ή προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Τέτοια παραδείγματα στην Ελλάδα είναι ο Ιανός, το Public, το E-shop και το Media Markt. Χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους αυτών και άλλων εταιριών για τις αγορές σας μέσα από τα κείμενα τού posna.net, στηρίζετε τις προσπάθειές μας χωρίς να επιβαρύνεστε ούτε ένα cent και σάς ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό (στο σημείο αυτό ας διευκρινίσουμε κάτι: το γεγονός ότι προβάλλονται διαφημίσεις επιχειρήσεων στο posna.net, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια ανταπόδοση μέσα από άρθρα ευνοϊκά γι’ αυτές, χωρίς να το αξίζουν. Και υπάρχουν στο παρελθόν κάποια λιγοστά παραδείγματα εταιριών που απαίτησαν παρόμοια ανταπόδοση – την επόμενη στιγμή είχαμε διακόψει την συνεργασία μαζί τους).

Με τον ίδιο περίπου τρόπο λειτουργούν και οι διαφημίσεις (banners) που επίσης βλέπετε διάσπαρτες μέσα στα κείμενα. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές μπορεί να είναι ενοχλητικές κατά την ανάγνωση, αλλά ένα κλικ επάνω σ’ αυτές μπορεί επίσης να ενισχύσει έστω και ελάχιστα την ιστοσελίδα μας.

Ένας έμμεσος επίσης τρόπος στήριξης είναι η χρήση των κοινωνικών δικτύων – ένα like ή μία κοινοποίηση των δημοσιεύσεών μας, ενισχύει το προφίλ μας και ενδυναμώνει την παρουσία μας στο διαδίκτυο.

Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς “αναίμακτα” για εσάς και ιδιαίτερα σημαντικά για την ομάδα μας. Εάν βέβαια σάς αρέσει η ποιότητα των κειμένων μας και ταυτόχρονα έχετε την οικονομική δυνατότητα, υπάρχει πάντοτε η επιλογή κάποιας δωρεάς  μέσω paypal…