Πώς νά ξεκινήσετε στό Affiliate marketing

Αναγνώσεις 29

 

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο posna.net σε εργασίες μέσω τού υπολογιστή και ιδιαίτερα εκείνες που μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπιτιού μας – και βέβαια άνεση δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται κόπος και επιμονή και υπομονή, αλλά ότι κερδίζουμε σε χρόνο, χρήματα και ταλαιπωρία, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούμε μακρύτερα από τον χώρο όπου βρίσκεται ο υπολογιστής μας. Όσοι διαθέτουν πείσμα και μέθοδο και εργασθούν συστηματικά επάνω στις αγγελίες του διαδικτύου, μπορούν πράγματι να κερδίσουν μέσο- και μακροπρόθεσμα ένα ικανοποιητικό εισόδημα, (ιδιαίτερα σήμερα που το δολάριο έχει σχεδόν φτάσει το ευρώ), όμως ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν σταματά ποτέ να αναζητά πηγές εισοδήματος μέσα από το διαδίκτυο και ιδιαίτερα εκείνες που ξεκινούν να αναπτύσσονται τώρα στην Ελλάδα και όλα δείχνουν πως θα εξελιχθούν εξαιρετικά στο άμεσο μέλλον.

Το affiliate marketing είναι σχετικά καινούριο στην Ελλάδα και όπως και πολλά άλλα πράγματα ξεκίνησε χωρίς κανόνες και με την αντίληψη τής αρπαχτής, τού γρήγορου κέρδους και τής προχειρότητας. Οι λογαριασμοί email γεμίζουν καθημερινά με χιλιάδες affiliate links που παραπέμπουν σε άσχετα προϊόντα και ο κάθε blogger νομίζει πως εάν γεμίσει την ιστοσελίδα του με banners και κουτάκια που αναβοσβήνουν, θα δει τον λογαριασμό του σε λίγες μέρες να γεμίζει χρήματα.

 

 

Ας δούμε όμως τα πράγματα από τήν αρχή και λίγο σοβαρότερα..

 

Η απλή λογική τού affiliate marketing

 

Καθημερινά στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, διακινείται ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες. Εκατομμύρια άνθρωποι ανταλλάσσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ενώ είναι χιλιάδες οι bloggers στο ίντερνετ που δοκιμάζουν προϊόντα και γράφουν κριτικές – με άλλα λόγια, υπάρχει πια ένα παγκόσμιο τεράστιο κοινό που ενημερώνεται στο διαδίκτυο, προτού κάνει κάποια αγορά ή χρησιμοποιήσει υπηρεσίες κάθε είδους. Μέχρι και την εμφάνιση του affiliate marketing, όλη αυτή ή άμεση ή έμμεση διαφήμιση δεν πληρωνόταν και η κάθε επιχείρηση που προτείναμε σε κάποιον φίλο μας ή στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, απολάμβανε τα οφέλη μιας εντελώς δωρεάν διαφήμισης, μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο καταναλωτικό κοινό, χωρίς εμείς φυσικά να εισπράττουμε το παραμικρό. Το affiliate marketing λοιπόν δεν κάνει τίποτε περισσότερο, από το να αποδώσει μία μικρή προμήθεια σε εκείνον που, με τον έναν ή άλλο τρόπο, διαφήμισε το προϊόν μιας επιχείρησης και έτσι οδήγησε τον καταναλωτή στην αγορά του. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα..

Οι περισσότερες εταιρίες σήμερα, (κυρίως στο εξωτερικό), έχουν αντιληφθεί την τεράστια δύναμη τού affiliate marketing και έχουν δημιουργήσει αντίστοιχα προγράμματα. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Banggood, μια κινέζικη εταιρία με φθηνά προϊόντα και παγκόσμιο δίκτυο διανομής..

 

 

Όπως και στις περισσότερες εταιρίες, θα βρούμε το affiliate πρόγραμμα συνήθως στο μενού στο τέλος της σελίδας (footer)…

 

 

…και όταν πατήσουμε επάνω στον σύνδεσμο ανοίγουν μπροστά μας όλες οι πληροφορίες για το affiliate πρόγραμμα της εταιρίας..

 

Η Banggood σάς πληρώνει εάν ο επισκέπτης αγοράσει μέσα σε 15 ημέρες. Αυτό αποτελεί εξαίρεση, οι περισσότερες εταιρίες διατηρούν τον σύνδεσμό σας ενεργό από έναν έως τρεις μήνες..

 

Η διαδικασία είναι απλή – εάν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας σάς αρέσουν και θέλετε να τα προωθήσετε, κάνετε μία εγγραφή (register) στο affiliate πρόγραμμα. Όταν η αίτησή σας εγκριθεί, (και τις περισσότερες φορές εγκρίνεται χωρίς πρόβλημα), θα αποκτήσετε έναν μοναδικό κωδικό (ID), στην πραγματικότητα το ψηφιακό σας αναγνωριστικό όνομα για την συγκεκριμένη εταιρία, για χάρη του παραδείγματος, ας πούμε ότι είναι ο αριθμός 1085802. Από αυτήν την στιγμή είστε και επισήμως ένας διαφημιστής (affiliate) της Banggood και μπορείτε να προτείνετε τα προϊόντα της με μία μικρή ανταμοιβή. Ας υποθέσουμε ότι σας άρεσε ένα drone και θέλετε να γράψετε γι αυτό στο blog σας. Όταν συμβεί αυτό θα πρέπει να αντιγράψετε αυτόν τον ατελείωτο σύνδεσμο που βλέπετε στην φωτογραφία…

 

 

Η διαφορά όμως τώρα είναι ότι μέσα σ’ αυτόν τον ατελείωτο και ακατανόητο για πολλούς σιδηρόδρομο, θα υπάρχει ενσωματωμένος και ο αριθμός του ID σας, δηλαδή το 1085802. Χάρη σε ένα cookie της Banggood, κάθε φορά που θα εμφανίζεται αυτός ο αριθμός σε ένα εισερχόμενο link, το σύστημα καταγράφει το ID σας, καταγράφει δηλαδή ότι ο επισκέπτης έχει προέλθει από εσάς (είναι αδιάφορο εάν τον σύνδεσμο τον ανεβάσατε στο facebook και κάποιος πάτησε επάνω, ή εάν τον συμπεριλάβατε σε ένα άρθρο στο blog σας που αφορούσε το συγκεκριμένο προϊόν)..

 

 

Εάν ο φίλος ή αναγνώστης σας τελικά προχωρήσει στην αγορά τού drone, μία μικρή προμήθεια θα αποταμιευθεί αυτόματα στον λογαριασμό σας και η εταιρία, (στην συγκεκριμένη περίπτωση η Banggood), θα σάς στείλει τα χρήματα, (συνήθως μέσω paypal ή τραπεζικού λογαριασμού) – βέβαια οι περισσότερες εταιρίες έχουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που προχωρούν σε πληρωμές και ένα minimum όριο για την εκταμίευση. Ας σημειωθεί εδώ ότι αυτή η μικρή προμήθεια βγαίνει από την “τσέπη” τής διαφημιζόμενης εταιρίας και δεν επιβαρύνει τον αγοραστή – εκείνος είτε αγοράσει το προϊόν από δική σας προτροπή είτε άμεσα από την εταιρία, θα πληρώσει το ίδιο ακριβώς ποσό.

Αυτό είναι – απλό και εύκολο, τα περισσότερο δύσκολα ξεκινούν μετά και θα τα δούμε παρακάτω. Πριν από αυτό όμως, ας δούμε μια απορία που δικαιολογημένα θα εκφράσουν πολλοί από εσάς: “Και πρέπει να ψάχνω μία μία εταιρία στο διαδίκτυο, να βλέπω ποια έχει affiliate πρόγραμμα, νά κάνω χωριστή εγγραφή σε κάθε μία από αυτές και να τηρώ ξεχωριστό αρχείο; Δεν μού φτάνουν τα επόμενα είκοσι χρόνια για όλα αυτά, άσε που χρειάζεται τρομακτικός χρόνος μόνο και μόνο για τήν οργάνωσή τους!…”.

 

Ένα affiliate δίκτυο λειτουργεί με τήν ίδια λογική ενός φυσικού mall center που συγκεντρώνει κάτω από κοινή στέγη και διαχείριση πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις…

 

 

Εδώ ακριβώς είναι που φαίνεται η χρησιμότητα των affiliate nets. Πρόκειται για εταιρίες που έχουν συγκεντρώσει τις διαφημιστικές καμπάνιες πολλών και διαφορετικών επιχειρήσεων και μάς επιτρέπουν μέσα από ένα και μόνο διαχειριστικό περιβάλλον, να προωθούμε, να ελέγχουμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των συνεργασιών μας. Να πούμε βέβαια στο σημείο αυτό ότι μπορεί ο κεντρικός κορμός της δουλειάς μας να κινείται μέσα από ένα affiliate δίκτυο, αλλά κανείς δεν μάς απαγορεύει να συνεργαστούμε παράλληλα και μεμονωμένα με μία εταιρία, όπως για παράδειγμα την Banggood που είδαμε παραπάνω και πολλές ακόμη στην παγκόσμια αγορά που λειτουργούν μεμονωμένα και δεν ανήκουν σε κάποιο affiliate δίκτυο.

Εάν μιλήσουμε για την Ελλάδα, αυτήν  την στιγμή, (θυμηθείτε να ελέγχετε πάντα την ημερομηνία των άρθρων μας, εάν είναι παλιό πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει), δυστυχώς η κατάσταση είναι από ολιγοπωλιακή έως μονοπωλιακή. Δύο είναι βασικά οι εταιρίες που κινούνται με αξιοπιστία, (έως σήμερα επαναλαμβάνω..), στον χώρο τού affiliate marketing και αυτές είναι η Linkwise και η Forest view. Από αυτές θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά την linkwise, αλλά περίπου η ίδια διαδικασία χρειάζεται και στην forest view. Άλλωστε εάν ξεκινάτε τώρα στο affiliate marketing, είναι σχεδόν υποχρεωτικό να εγγραφείτε στην linkwise, καθώς το δίκτυό της περιλαμβάνει πάνω από 400  εταιρίες, σε αντίθεση με τήν forest view που προωθεί περίπου 55. Η πρότασή μας βέβαια είναι να κάνετε εγγραφή και στις δύο προκειμένου να έχετε την μέγιστη δυνατή ποικιλία στις επιλογές σας.

Το περιβάλλον στην ιστοσελίδα της linkwise είναι όσο γίνεται πιο απλό, (σε αντίθεση με εκείνο τής forest view που απαιτεί περισσότερο ψάξιμο και χρόνο εξοικείωσης) και η εγγραφή γίνεται γρήγορα, σάς έρχεται το γνωστό email επιβεβαίωσης και η έγκριση μόλις ελέγξουν ότι η ιστοσελίδα σας είναι φυσιολογική και νόμιμη. (Μία συμβουλή στο σημείο αυτό: Εάν έχετε παραπάνω από ένα site και θέλετε σε όλα να προωθήσετε κάποια καμπάνια από τήν linkwise, είναι καλό να το δηλώσετε από τήν αρχή για να πάρετε έγκριση για όλα τα ιστολόγια. Εάν θυμάμαι καλά η φόρμα εγγραφής δεν σάς δίνει την δυνατότητα να δηλώστε παραπάνω από ένα site, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε με μαζί τους και να το δηλώσετε με ένα email).

 

Το οριζόντιο μενού έχει όλα όσα χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ένα πρόγραμμα με το όνομα της εταιρίας, την κατηγορία στην οποία ανήκει ή και να εξαιρέσετε από τήν αναζήτηση τα προγράμματα στα οποία έχετε ήδη εγγραφεί…

 

 

Η περιήγηση και τα πρώτα βήματα στην ιστοσελίδα της linkwise είναι επίσης απλά και δύσκολα θα μπερδευτείτε.

Διαφήμιση

 

 

Μία καλή αρχή είναι να διαβάσετε τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (faqs) και το γλωσσάρι με τήν επεξήγηση των εννοιών τού affiliate marketing – έτσι θα εξοικειωθείτε πολύ πιο γρήγορα με όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο. Έπειτα μπορείτε να πατήσετε επάνω στην ετικέτα “προγράμματα” στο κεντρικό οριζόντιο μενού και μπροστά σας θα ανοίξει η λίστα με όλες τις διαφημιζόμενες εταιρίες που συνεργάζονται με τήν linkwise. Εάν έχετε τον χρόνοι ή ένα site γενικού περιεχομένου μπορείτε να τις δείτε όλες, αλλά εάν ψάχνετε για συγκεκριμένο κλάδο μπορείτε να συντομεύσετε την διαδικασία μέσα από την αναζήτηση.

 

Με το πράσινο σύμβολο + προσθέτετε την συγκεκριμένη εταιρία στα προγράμματα που προωθείτε, ενώ το μικρό μπλέ παζλάκι σάς μεταφέρει στα δημιουργικά της εταιρίας, όπου μπορείτε να δείτε μία προεπισκόπησή τους και να λάβετε τον κωδικό τους για την ιστοσελίδα σας…

 

 

Όταν επιλέξετε μία εταιρία, ας πούμε την Aegean και πατήσετε επάνω στο όνομά της, θα ανοίξει η καρτέλα με όλα τα χαρακτηριστικά της καμπάνιας της..

 

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τούς όρους, τις προμήθειες που δίνει η εταιρία, να δείτε τα δημιουργικά της εταιρίας..

 

 

…και εάν τελικά κρίνετε ότι θέλετε να προωθήσετε την Aegean, πατάτε προσθήκη, και έτσι εγγράφεστε ως affiliate της Aegean, μέσω βεβαίως τής linkwise..

Από εδώ και πέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μέθοδο επιθυμείτε για την προώθηση της εταιρίας. Μία απλή και εύκολη μέθοδος είναι να επιλέξετε ένα από τα banners της Aegean, να αντιγράψετε τόν κωδικό του και να τον επικολλήσετε στο ιστολόγιό σας, είτε στήν sidebar είτε μέσα σε κάποιο άρθρο ή σελίδα..

Η δεύτερη μέθοδος και σημαντικά πιο αποτελεσματική, είναι να ενσωματώσετε το text link που θα βρείτε και πάλι στα δημιουργικά, μέσα σε ένα άρθρο για τήν Aegean…

Σε πολύ γενικές γραμμές αυτή είναι η διαδικασία προώθησης για κάθε εταιρία που έχετε εγγραφεί. Ακούγεται εύκολο, όμως εάν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, θα είχαν πλουτίσει όλοι οι bloggers στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι όπως και στον κόσμο της κλασικής διαφήμισης, υπάρχουν και εδώ πολλά που πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε κάποια στιγμή να έχετε έσοδα από το affiliate marketing. Ας προσπαθήσουμε να δούμε σύντομα τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι ξεκινούν και ορισμένα μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα προώθησης.

 

Εάν δεν οργανώσετε από την αρχή το χαρτοφυλάκιό σας, σύντομα θα πελαγώσετε ανάμεσα σε νεκρά links και καμπάνιες που δεν αποδίδουν τίποτε…

 

 

Η οργάνωση

 

Η προχειρότητα, (κοινώς τσαπατσουλιά), είναι ο εχθρός κάθε προσπάθειας, πολύ περισσότερο σε ότι αφορά το affiliate marketing που απαιτεί άψογη οργάνωση και προγραμματισμό. Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση ενός ελεύθερου επαγγελματία που αποφασίζει να ξεκινήσει καριέρα ως διαφημιστής μέσα στον σύγχρονο και αχανή κόσμο της τεχνολογίας. Θα χρειαστεί να μελετήσετε καλά τα προγράμματα των εταιριών που θέλετε να προωθήσετε, να τηρείτε ψηφιακό αρχείο με την έναρξη και λήξη κάθε προγράμματος, (έτσι θα αποφύγετε και τα νεκρά links μέσα στην ιστοσελίδα σας), να προγραμματίσετε ποια άρθρα θα γράψετε προσεχώς και για ποιους διαφημιζόμενους, να χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες εφαρμογές και plugins στην ιστοσελίδα σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο μία mail list των συνδρομητών της σελίδας σας – δεν τελειώνει ποτέ η ανάγκη για ενημέρωση, οργάνωση και προγραμματισμό σ’ αυτήν την εργασία. Εάν ο μόνος σας σκοπός είναι να στείλετε σε όλες τις επαφές σας ένα affiliate link για να βγάλετε γρήγορα χρήματα, ξεχάστε το..

 

Η ακαταστασία στην τέχνη μπορεί να είναι δημιουργική, όμως στο affiliate marketing απλώς καταστροφική…

 

 

Η ιστοσελίδα σας

 

Η επιτυχία ενός affiliate κρίνεται πριν καν ξεκινήσει στο επίπεδο της ποιότητας της σελίδας που διαθέτει στο διαδίκτυο και της αξιοπιστίας που κατέχει στο αναγνωστικό του κοινό. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας αναγνώστης να πατήσει επάνω σε ένα affiliate link, εάν αυτό βρίσκεται μέσα σε μία ιστοσελίδα ξεχασμένη από καιρό, με κακό περιεχόμενο και αισθητική, γεμάτη από συντακτικά και ορθογραφικά λάθη και γενικά μία σελίδα που δεν πείθει για τον επαγγελματισμό της ή την γνώση του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται. Την ιστοσελίδα και τα μάτια σας λοιπόν, σήμερα υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν λύσεις (themes, plugins κλπ) για να διατηρείτε μία σελίδα όμορφη και με περιεχόμενο που ανανεώνεται τακτικά.

 

Η γνώση

 

Μπορείτε βέβαια πάντοτε να μελετάτε προσεκτικά ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες και να διαμορφώνετε γνώμη για προϊόντα και υπηρεσίες που θέλετε να προωθήσετε, όμως, κακά τα ψέμματα, όλοι μας γινόμαστε πολύ πιο πειστικοί όταν μιλάμε ή γράφουμε για πράγματα που έχουμε δοκιμάσει και τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, δηλαδή η γνώση μας είναι εμπειρική και γι αυτό πολύ πιο ολοκληρωμένη. Ξεκινήστε να γράφετε για προϊόντα και υπηρεσίες που έχετε δοκιμάσει – όλοι μας χρησιμοποιούμε ένα κινητό τηλέφωνο, μία συγκεκριμένη σύνθεση υπολογιστή, μία συγκεκριμένη μάρκα σε ρούχα ή παπούτσια – αρχίστε από αυτά και σημειώνετε πάντοτε κάθε νέα σας εμπειρία, κάθε τι που θα μπορούσατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες σας και ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μιάς διαφημιστικής καμπάνιας. Σκεφτείτε το κι έτσι: θα στέλνατε ποτέ κάποιον φίλο σας να αγοράσει ένα προϊόν για το οποίο δεν έχετε ιδέα; θα τού συστήνατε έναν γιατρό ή έναν δικηγόρο που αγνοείτε τήν ποιότητα των υπηρεσιών τους; ε, λοιπόν μην το κάνετε ούτε στην ιστοσελίδα σας, είναι προτιμότερο να γράφετε λίγο πιο αραιά, (αλλά πάντοτε σε τακτική βάση), παρά να κατακλύζετε τον κόσμο με άγνοια και ημιμάθεια.

 

Η αρχή στο affiliate marketing μοιάζει πολύ με το ξεκίνημα ενός νέου πάζλ – στην άρχή το χάος, όμως όσο προχωρούμε το τοπίο ξεκαθαρίζει και η εικόνα αρχίζει να αχνοφέγγει…

 

 

Η υπομονή και η επιμονή

 

Ακούγεται κοινότοπο, αλλά ακόμη και εάν τηρήσετε ευλαβικά τούς κανόνες τού affiliate marketing, το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να έρθει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ίσως χρειαστεί να επιμείνετε με μεγάλη προσήλωση και ένα και δύο χρόνια, έως ότου δείτε αξιόλογους καρπούς στις προσπάθειές σας. Σημειώστε επίσης και το εξής: Η Ελλάδα είναι μία μικρή αγορά, η διαφημιστική πίτα μικρή και με την κρίση ακόμη μικρότερη. Το affiliate marketing είναι φυσικό λοιπόν στην χώρα μας να βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο αναπτυγμένο κόσμο. Γι αυτόν τον λόγο ξεκινήστε με την Linkwise, (όπως είπαμε είναι μονόδρομος για την Ελλάδα), αλλά σιγά σιγά και προσεκτικά διερευνήστε και τα προγράμματα αξιόπιστων εταιριών στο εξωτερικό. Όλο και περισσότεροι Έλληνες εμπιστεύονται πλέον το διαδίκτυο για τις αγορές τους και γι αυτό, για παράδειγμα, το affiliate πρόγραμμα τής Amazon θα μπορούσε να διευρύνει κατά πολύ το πεδίο της διαφημιστικής σας δουλειάς και των άρθρων που θα μπορούσατε να γράψετε. Είναι μία διαδικασία που αναπτύσσεται συνεχώς και θεωρητικά δεν έχει οροφή – αρκεί να μην απογοητευθείτε από τα πρώτα μηδενικά αποτελέσματα.

 

 

Ξεκινήστε δοκιμαστικά (εάν βέβαια αναζητάτε επιπλέον εισόδημα) – έτσι κι αλλιώς δέν έχετε να χάσετε τίποτα, η διαδικασία είναι δωρεάν…

 

Εάν θα μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε σε μία φράση το πρωτεύον κλειδί της επιτυχίας στο affiliate marketing, αυτή θα ήταν…

 

Χτίστε αξιοπιστία, έχετε υπομονή, αυξήστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας.

 

Και μην ξεχνάτε πως όσα κείμενα και να διαβάσετε, τα λάθη είναι αναπόφευκτα και μόνο η πείρα μπορεί να τα επανορθώσει. Ξεκινήστε σήμερα αυτό το ταξίδι στο affiliate marketing δίχως το άγχος ενός άμεσου εισοδήματος, κάντε εκείνα που πρέπει, δείτε το σαν μια ευχάριστη απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο σας, μην βιάζεστε και θυμηθείτε: ακόμη και ένας ουρανοξύστης για να κτιστεί ξεκινά πάντα από το σκάψιμο προς τα κάτω, τα γερά θεμέλια είναι μία άχαρη διαδικασία που απαιτεί ατσάλινη αυτοπειθαρχία, αλλά συνήθως ανταμείβει εκείνον που ξέρει (και βέβαια μπορεί) να περιμένει…

 

[su_button url=”http://go.linkwi.se/z/200-2/CD20835/?” target=”blank” background=”#f49412″ size=”10″ center=”yes” radius=”0″]Ξεκινήστε σήμερα με την Linkwise[/su_button]

 



Κράτα το

Κράτα το

Αναγνώσεις 29
0 0 votes
Article Rating
Διαφήμιση

Similar Posts

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
GEORGE KARANIKAS
5 years ago

Καλησπέρα, ωραίο το άρθρο αλλά δε μας γράφετε πως θα δηλώσουμε τα συγκεκριμένα έσοδα από affiliate marketing. Έχω ήδη μια ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή στις δραστηριότητές μου; Καμία βοήθεια;

Margarita
Margarita
2 years ago

Καλησπέρα σας, παρακαλώ ενημερώστε με για το αν πρέπει να κάνω έναρξη στην εφορία για να μπορώ να πουλάω μέσω ίντερνετ (ebay, shopify)