Εργασία από το σπίτι, Ελλάδα, 2016

Αναγνώσεις 0

 

Πρίν από αρκετό καιρό είχαμε παρουσιάσει τις δυνατότητες για εργασία από το σπίτι μέσα από ορισμένα πολύ μεγάλα sites τού εξωτερικού, όπως το Upwork. Η σύγκριση με τήν Ελλάδα είναι συντριπτική, καθώς ο Έλληνας ακόμη δεν έχει αποκτήσει κουλτούρα διαδικτυακών συνεργασιών με αναθέσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, (freelancers) και επιπλέον έχει από παλιά τήν αντίληψη πως μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνος του. Παρόλα αυτά, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει ξεκινήσει και στήν χώρα μας η προσπάθεια  για να συναντηθούν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι σε έναν κοινό διαδικτυακό τόπο και να συμφωνήσουν για μία εργασία – συνήθως βέβαια μιλάμε για μικροεργασίες χαμηλά αμειβόμενες και για συγκεκριμεένο χρονικό διάστημα. Όπως θα δούμε παρακάτω αυτή η συνάντηση μπορεί να είναι μόνο η αρχή και να αποτελέσει την αφορμή για το χτίσιμο μιας σταθερότερης συνεργασίας.

Η ιστοσελίδα που μεσολαβεί ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους ονομάζεται Microdeals και μετρά αρκετά χρόνια ζωής. Η λογική είναι απλή και βασίζεται στην ταχύτητα και στήν  χαμηλή αμοιβή: Από τήν μία μεριά είναι ο εργοδότης που θέλει να αναθέσει μία εργασία, (από συγγραφή κειμένων έως την προώθηση ενός site) και από τήν άλλη ένας freelancer που αναλαμβάνει εργασίες σε πολύ συμφέρουσες (για τον εργοδότη) τιμές. Ας σημειωθεί ότι, (όπως και στα μεγάλα sites του εξωτερικού), το Microdeals είναι απλώς ο χώρος συνάντησης και αποτύπωσης μιας επικοινωνίας, όλα τα υπόλοιπα, (διαπραγμάτευση κόστους, χρόνοι παράδοσης κλπ), είναι στην ευχέρεια των δύο πλευρών. Μέσα από το Microdeals επίσης μπορεί να γίνει η πληρωμή του freelancer, όταν παραδώσει το έργο που έχει αναλάβει.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα τού Microdeals είναι η απλότητα σχεδιασμού και η ταχύτητα με την οποία μπορεί κάποιος να εγγραφεί και να ξεκινήσει να αναρτά αγγελίες για τίς εργασίες που προσφέρει. Ο σχεδιασμός της σελίδας δεν είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αισθητικά, αλλά παρά ταύτα λειτουργεί και καθοδηγεί σωστά. Στήν αρχική σελίδα βρίσκεται η επιλογή για τήν εγγραφή…

 

 

…και αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία που θα ζητηθούν και επιβεβαιωθεί η εγγραφή σας, μπορείτε άμεσα να ανεβάσετε όσες αγγελίες επιθυμείτε. Το περιεχόμενο τής αγγελίας εξαρτάται απόλυτα από εσάς, θα χρειαστεί να βάλετε έναν ενδεικτικό χρόνο παράδοσης της εργασίας και είναι καλό να γράψετε κάποια πράγματα για την εργασιακή σας εμπειρία.

 

 

Όταν κάποιος πατήσει επάνω σε μία αγγελία θα δεί αναλυτικά το περιεχόμενό της…

 

Η συγκεκριμένη αγγελία δεν χρειάζεται πολλά λόγια, εσείς μπορείτε να γράψετε πολύ περισσότερα εάν είναι αναγκαίο…

 

 

… όπως και παρόμοιες αγγελίες…

Διαφήμιση

 

 

Εκτός από το να περιμένετε παθητικά να δει κάποιος την αγγελία σας και να επικοινωνήσει μαζί σας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στην ζήτηση εργασίας και να απαντήσετε άμεσα σε μία αγγελία εργοδότη…

 

 

Φυσικά την τιμητική στο microdeals έχουν κυρίως οι αγγελίες που αφορούν την τεχνολογία και τήν συγγραφή κειμένων. Όπως έχουμε επισημάνει και στα ανάλογα άρθρα μας για το εξωτερικό, (όπου βέβαια υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες), το Microdeals δεν θα σας δώσει την ευκαιρία της ζωής σας, ούτε ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα – απλώς είναι μία από εκείνες τίς ιστοσελίδες όπου η εγγραφή δεν κοστίζει τίποτα, οι πιθανότητες να ανταποκριθεί κάποιος είναι αρκετές και το κυριότερο: δεν ξέρετε ποτέ ποια πόρτα μπορεί να ανοίξει, ακόμη και εάν ξεκινήσετε μια εργασία για 5, 10 ή 20 ευρώ αμοιβής. Μιλήσαμε με αρκετούς που έχουν εγγραφεί και ανεβάσει αγγελίες – υπήρχαν εκείνοι που δεν βρήκαν ποτέ ανταπόκριση, εκείνοι που σποραδικά εξασφαλίζουν ένα χαρτζηλίκι και εκείνοι, (οπωσδήποτε λιγότεροι), που στάθηκαν τυχεροί και με αφορμή μία μικρή εργασία ξεκίνησαν σταθερή συνεργασία με έναν εργοδότη. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργασιών γίνονται από το σπίτι και μέσα από τήν οθόνη τού υπολογιστή.

Κάντε μία εγγραφή στο Microdeals και επεξεργαστείτε τίς αγγελίες σας, αλλά όπως σε όλα τα πράγματα χρειάζεται υπομονή και κυρίως επαναληπτικότητα. Αφήστε να περάσει ένα διάστημα μετά την εγγραφή σας και επαναδημοσιεύστε την αγγελία σας ή δημιουργήστε μία νέα, το ζήτημα είναι να δίνετε το “παρών” σε τακτά χρονικά διαστήματα για να σάς βλέπουν όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

 

Tips

  • Πριν ξεκινήσετε να γράφετε την αγγελία σας, διαβάστε τα άρθρα τού Microdeals με συμβουλές και οδηγίες
  • Μην υποτιμάτε ή υπερτιμάτε την δουλειά σας, κινηθείτε στον μέσο όρο των παρόμοιων αγγελιών
  • Δημιουργήστε ένα απλό προσωπικό blog με όσα μπορείτε να προσφέρετε, αυτό βοηθά πάντα τήν επαγγελματική σας εικόνα
  • Προσπαθήστε να επικοινωνείτε και να πληρώνεστε μέσα από το Microdeals, αυτό σάς προσφέρει μία ελάχιστη προστασία

[su_button url=”http://www.microdeals.gr/users/refer/r:Blogwriter” target=”blank” style=”3d” background=”#e61124″ size=”10″ center=”yes” radius=”0″]Εγγραφείτε δωρεἀν στην Microdeals[/su_button]

 

Περιμένουμε τις εμπειρίες, απόψεις και παρατηρήσεις σας στην περιοχή των σχολίων…



Κράτα το

Κράτα το

Αναγνώσεις 0
0 0 votes
Article Rating
Διαφήμιση

Similar Posts

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments