Ἀμεση βοήθεια στο wordpress με το Temporary login plugin

 

Μπορεί το wordpress να είναι σήμερα πραγματικά η πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την δημιουργία ενός site, αλλά εκείνος που ξεκινά χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσει  μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στον σχεδιασμό ή την λειτουργία τής ιστοσελίδας του. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, (όπως ένα πρόσθετο που δεν δουλεύει σωστά..) ή κάτι περισσότερο επείγον, (όπως ένα πρόβλημα ασφάλειας), αλλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν στιγμές που όλοι μας σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και απευθυνόμαστε πια στην τεχνική υποστήριξη των εταιριών που μάς εξυπηρετούν. Εδώ, στο posna.net, υπήρξαν πολλές τέτοιες στιγμές και αρκετός χαμένος χρόνος, καθώς είναι πολλά εκείνα τα προβλήματα που λύνονται μόνο με τροποποίηση τού κώδικα σε ένα wordpress theme ή την εισαγωγή επιπλέον παραμέτρων σε ένα plugin και τότε συνήθως ξεκινά μια αλληλογραφία δίχως τέλος και μία καθοδήγηση βήμα βήμα από το support, που μπορεί να κρατήσει μέρες.

 

Σ’ αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις όπου η επίλυση τού προβλήματος απαιτεί ταχύτητα, ειδικευμένες γνώσεις και παρεμβάσεις, η μοναδική λύση που απομένει, είναι να δώσετε μία προσωρινή πρόσβαση σε έναν τεχνικό που θα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα, συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς εκείνο που για εσάς φαίνεται αξεπέραστο για εκείνον είναι μία υπόθεση ρουτίνας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ: Η, έστω και περιορισμένη, πρόσβαση τρίτου προσώπου στον πίνακα ελέγχου τής ιστοσελίδας σας, κρύβει σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας και πρέπει να την διαχειρίζεστε με πολύ μεγάλη σύνεση, μόνο όταν κάθε άλλη απόπειρα λύσης έχει αποτύχει και μόνο με τεχνικούς εταιριών, που είναι γνωστές για την σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους.

Φυσικά εάν θέλετε να δώσετε πρόσβαση διαχειριστή σε κάποιον, υπάρχει πάντοτε ο παλιός και δοκιμασμένος τρόπος – η δημιουργία δηλαδή ενός νέου χρήστη με δικαιώματα administrator, όμως αυτό προϋποθέτει ανταλλαγή emails, καταχώρηση και εκχώρηση κωδικών και γενικότερα μία χρονοβόρο διαδικασία, για την οποία δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε κέφι, όταν το πρόβλημα επείγει, χώρια που μετά θα πρέπει να θυμηθείτε να διαγράψετε τον νέο χρήστη και να αλλάξετε κωδικούς -ακόμη κι έτσι έχουν παρατηρηθεί διάφορα προβλήματα στο παρελθόν. Εδώ ακριβώς έρχεται και μάς λύνει τα χέρια ένα απλό δωρεάν πρόσθετο, το «Temporary login without password«, που όχι μόνο αυτοματοποιεί όλη την διαδικασία κυριολεκτικά με δύο μόνο κλικ, αλλά επιπλέον «θυμάται» να διαγράψει τον προσωρινό χρήστη από το σύστημα και τέλος, σάς δίνει πανεύκολα την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ξανά την πρόσβαση στο μέλλον, εάν για κάποιο πρόβλημα χρειαστείτε ξανά υποστήριξη από τον ίδιο τεχνικό.

Δείτε πόσο εύκολο και αποτελεσματικό είναι αυτό το plugin – ένα από εκείνα τα μικρά και άγνωστα, που όμως πραγματικά μάς λύνουν τα χέρια..

Εάν θέλουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες, μπορούμε να το βρούμε στην γνωστή «αποθήκη» των πρόσθετων τού wordpress.org…

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε το plugin δεν είναι ακόμη τόσο δημοφιλές, (σημαντικό ότι δεν έχει καμία αρνητική κριτική) – όμως αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο με εφαρμογές τόσο μικρού εύρους και τόσο ειδικευμένες. Όταν αποφασίσουμε λοιπόν την εγκατάστασή του, ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία.  Επιλέγουμε  «νέο πρόσθετο» από τόν πίνακα ελέγχου τού wordpress…

 

 

…και μόλις τοποθετήσουμε το όνομα στην αναζήτηση, θα δούμε πολύ γρήγορα να εμφανίζεται το πρόσθετο…

 

Εκεί που βλέπετε την ένδειξη «Ενεργό», (καθώς εμείς το είχαμε ήδη εγκαταστήσει), εσείς θα δείτε την ένδειξη «Εγκατάσταση Τώρα», θα πατήσετε επάνω, περιμένετε ελάχιστα να εγκατασταθεί η εφαρμογή, αμέσως μετά στην ένδειξη «Ενεργοποίηση» και είστε έτοιμοι…

 

Αμέσως μόλις το ενεργοποιήσετε, αφήνετε το ποντίκι σας επάνω στους Χρήστες (users) στον πίνακα ελέγχου και θα δείτε ότι έχει προστεθεί τελευταίο το όνομα τού πρόσθετου…

 

 

Εάν λοιπόν είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε την προσωρινή πρόσβαση στον τεχνικό μας πατάμε επάνω στο Temporary logins, στην οθόνη που θα εμφανιστεί πατάμε ξανά επάνω στο «Create new» και εμφανίζεται μπροστά μας το βασικό πινακάκι, με κάποιες ελάχιστες επιλογές που πρέπει να κάνουμε..

 

 

Από εδώ και πέρα η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαρκεί λιγότερο από μισό λεπτό. Πρώτα, γράφουμε το email τής τεχνικής υποστήριξης ή τέλος πάντων εκείνου τού τεχνικού με τον οποίο συνομιλούμε, το όνομα και το επίθετο στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται καν, ορίζουμε τον ρόλο που θέλουμε να παραχωρήσουμε (συνήθως Διαχειριστής, εκτός εάν ο τεχνικός θέλει μόνο να δεί κάποια πράγματα στις ρυθμίσεις μας και όχι να παρέμβει) και ορίζουμε την διάρκεια για την οποία θέλουμε ο τεχνικός να έχει πρόσβαση στο site μας. Το πρόσθετο δίνει την δυνατότητα από μία ώρα έως τρείς ημέρες, αλλά συνήθως οι εταιρίες με τις οποίες μιλάμε για τεχνική υποστήριξη είναι κάπου (Αμερική ή Ευρώπη) με σημαντική διαφορά ώρας, οπότε είναι καλό να υπάρχει κάποιο ικανοποιητικό χρονικό περιθώριο. Σε κάθε περίπτωση, στα ζητήματα ρόλου και χρόνου μπορεί να σάς καθοδηγήσει καλύτερα και ο συνομιλητής σας.

Μόλις λοιπόν τελειώσετε με τα στοιχεία αυτά, πατάτε submit..

 

 

Αυτό ήταν! Εκεί που βλέπετε ότι εμείς έχουμε σβήσει τα στοιχεία, θα εμφανιστεί ένα μακρύ και ατελείωτο link – εάν θέλετε πατάτε Email και το στέλνετε αυτόματα στον τεχνικό σας ή πατάτε Click to copy και ελέγχετε εσείς πού και πώς θέλετε να εμφανιστεί. Κάτω από το link βλέπετε τον πίνακα όπου σας ενημερώνει για το email του νέου προσωρινού χρήστη, τον ρόλο που του παραχωρήσατε, μία αντίστροφη μέτρηση για την λήξη της πρόσβασης (60 minutes remaining, εμείς ήμασταν «τσιγκούνηδες» στον χρόνο που παραχωρήσαμε) και τρία απλά εικονίδια: Το λουκετάκι για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση νωρίτερα από τήν λήξη της, το χ για να την διαγράψετε τελείως και το εικονίδιο τού link εάν θέλετε να επανεμφανιστεί ο σύνδεσμος. Ακριβώς εκείνα που χρειάζεστε, χωρίς τίποτα το περιττό ή το άχρηστο. Εξαιρετικά χρήσιμη επίσης, είναι η ενημέρωση για το πότε μπήκε στο site σας ο τεχνικός (Not yet logged in) – έτσι μπορείτε να δείτε πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκε ο κάθε υπεύθυνος στο αίτημά σας για άμεση βοήθεια.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι περνούν οι μέρες, η πρόσβαση έχει λήξει από καιρό, όμως κάποιο νέο πρόβλημα ανακύπτει και χρειάζεστε ξανά υποστήριξη από την ίδια τεχνική ομάδα. Απλώς επιστρέφετε στο panel τού πρόσθετου…

 

 

…και ακολουθείτε την αντίστροφη διαδικασία. Πατάτε επάνω στο λουκετάκι για να το ξεκλειδώσετε για μία μέρα, (να ενεργοποιήσετε δηλαδή ξανά την προσωρινή πρόσβαση για τον ίδιο άνθρωπο) και πατώντας επάνω στο εικονίδιο τού link θα εμφανιστεί ξανά ο σύνδεσμος που πρέπει να αποστείλετε. Γρήγορα και απλά, χωρίς καμία ανησυχία για χρήστες που συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στο site σας, καθώς το πρόγραμμα φροντίζει να λήξει αυτόματα την διαδικασία.

Κατά την γνώμη μας όλα τα plugins θα έπρεπε να έχουν την ίδια χρηστικότητα με το Temporary Login Without Password – απλά και εύχρηστα ακόμη και για τον αρχάριο χρήστη και να κάνουν ακριβώς και μόνο εκείνο το οποίο υπόσχονται –  τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Ελπίζουμε το πρόσθετο να φανεί χρήσιμο και σε σάς, εάν χρησιμοποιείτε κάποια διαφορετική μέθοδο ή εάν έχετε διαφορετική εμπειρία για το πρόσθετο, μπορείτε πάντα να ενημερώνετε εμάς και τους αναγνώστες στην περιοχή των σχολίων παρακάτω…Κράτα το

Κράτα το

Θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε μήνα;

Αποστέλλουμε ένα ενημερωτικό δελτίο κάθε μήνα με όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μας και πιθανώς κάποιες σημαντικές προσφορές στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση αφορά και τα τρία sites που διαχειριζόμαστε, posna.net, tasakos.gr και homedearest.com

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εγγραφή σας!

Χμμ!.. Κάτι δεν πήγε καλά...

alexia

Η Αλεξία σπούδασε κοινωνιολογία στο Essex University και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Sussex University με αντικείμενο τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στήν Ελλάδα εργάστηκε για πολλά χρόνια σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει γράψει και εικονογραφήσει ένα παιδικό βιβλίο, (Little Bobby Steps Into the World), που είναι διαθέσιμο στην Amazon. Σήμερα ασχολείται ατελείωτες ώρες με το posna.net και σε τακτά χρονικά διαστήματα γράφει άρθρα για ιστοσελίδες σε Αμερική και Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιό σας...

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of
Close Menu

Θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε μήνα;

Αποστέλλουμε ένα ενημερωτικό δελτίο κάθε μήνα με όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μας και πιθανώς κάποιες σημαντικές προσφορές στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση αφορά και τα τρία sites που διαχειριζόμαστε, posna.net, tasakos.gr και homedearest.com

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εγγραφή σας!

Χμμ!.. Κάτι δεν πήγε καλά...

Όχι, ευχαριστώ πολύ

Send this to a friend