Το καλύτερο premium social plugin για wordpress, 2017

 

Όταν ξεκίνησα να κτίζω σιγά σιγά την ιστοσελίδα τού posna.net, είχα την “αφέλεια” να πιστεύω ότι η επιλογή ενός πρόσθετου (plugin) για τα κοινωνικά δίκτυα θα ήταν το ευκολότερο κομμάτι όλης της διαδικασίας. Άλλωστε για κάθε νέο blogger προηγούνται πάντοτε πολύ σοβαρότερα ζητήματα, που σχετίζονται με τήν ασφάλεια, την προστασία δεδομένων και το backup, την επεξεργασία κειμένου και άλλα πολλά παρόμοια. Πραγματικά, μόνο όποιος έμαθε κολύμπι μόνος του, δηλαδή όποιος ξεκίνησε να ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο τής δημιουργίας μιάς ιστοσελίδας χωρίς επαγγελματική βοήθεια στο ξεκίνημα, μπορεί να αντιληφθεί πόσα ξενύχτια, πόση έρευνα και πόσο διάβασμα απαιτείται για να φτάσει κάποια στιγμή να παραδώσει ένα κάπως λειτουργικό και ασφαλές blog, στον απέραντο κόσμο τού διαδικτύου. Γράφω παραπάνω για “αφέλεια”, γιατί όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το κατάλληλο plugin για τα κοινωνικά δίκτυα, χρειάστηκε να αφιερώσουμε τον περισσότερο χρόνο και τις πιο αναλυτικές δοκιμές, από κάθε άλλο πρόσθετο τού wordpress στο παρελθόν.

 

Καλώς ή κακώς, ένα μεγάλο μέρος τής επιτυχίας τής ιστοσελίδας σας, εξαρτάται σήμερα από τα κοινωνικά δίκτυα…

 

Παρόλα αυτά, η επιλογή ενός καλού και αξιόπιστου πρόσθετου για τα κοινωνικά δίκτυα, (που σήμερα πια δεν είναι μόνο το facebook και το twitter), μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές εκεί έξω και πράγματι κάποιες από αυτές διαθέτουν αξιόλογα χαρακτηριστικά. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν σάς λέγαμε πως δοκιμάσαμε εξαντλητικά τα πιο αξιόλογα από τα δωρεάν social media plugins – όμως πάντοτε υπήρχε ένα πρόβλημα που χαλούσε την γενική εικόνα. Το ένα υστερούσε στην σχεδίαση, το άλλο στον αριθμό των κοινωνικών δικτύων που υποστήριζε, το τρίτο είχε πολλούς περιορισμούς στην δωρεάν έκδοσή του, το τέταρτο είχε εγκαταλειφθεί από τους δημιουργούς του και έπασχε στην υποστήριξη και πάει λέγοντας. Παρατήρηση πρώτη λοιπόν: εάν έχετε ένα απλό blog για να γράφετε αραιά και πού, εάν με άλλα λόγια η ενασχόλησή σας με το blogging, είναι καθαρά ερασιτεχνική και απλώς περνάτε την ώρα σας, το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται να πάτε πέρα από τα πολλά free και freemium προγράμματα που κυκλοφορούν. Στήν περίπτωση όμως που βλέπετε κάπως πιο απαιτητικά την ιστοσελίδα σας ή την προορίζετε για ημιεπαγγελματική και επαγγελματική χρήση, είναι καλό να επιλέξετε ένα premium πρόσθετο με πολύ περισσότερες δυνατότητες από τις δωρεάν επιλογές.

Στην κατηγορία λοιπόν των premium social plugins το Monarch είναι εκείνο που θεωρείται κορυφαίο, (δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμη), όμως το κόστος του είναι πράγματι δυσβάστακτο για κάποιον ιδιώτη και το κυριότερο η πληρωμή του είναι συνδρομητική ανά έτος και όχι άπαξ (one time payment). Αυτό και μόνο το καθιστά μία ακριβή επιλογή, που οι περισσότεροι bloggers στο ξεκίνημά τους είναι καλό να  αποφύγουν καθώς δεν μπορούν να προβλέψουν την πορεία της ιστοσελίδας τους όπως και το εάν το ενδιαφέρον τους γι αυτήν στο μέλλον θα διατηρηθεί. Σ’ αυτήν την περίπτωση εκείνο που χρειάζεται είναι ένα πρόσθετο με την πιο χαμηλή τιμή και με τα περισσότερα χαρακτηριστικά (features). Για να δούμε λοιπόν…

 

Όλα τα γνωστά, αλλά και άγνωστα δίκτυα, υποστηρίζονται από το easy social share buttons…

 

Χρειάστηκαν πολλές ώρες αναζήτησης και έρευνας για να σας πούμε σήμερα με σιγουριά ότι το Easy social share Buttons αποτελεί μία κορυφαία επιλογή και αναμφισβήτητα προσφέρει την καλύτερη αναλογία τιμής και ποιότητας – και μάλιστα με πολύ σημαντική διαφορά από τον επόμενο διεκδικητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και μειονεκτήματα, (θα τα δούμε παρακάτω), αλλά όσο και εάν ψάξετε, τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν πρόκειται να βρείτε πρόσθετο στην κατηγορία του, (κοστίζει 19$ + ΦΠΑ), που να διαθέτει μία εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών και θεωρητικά απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης από τον χρήστη. Το δοκιμάσαμε για περίπου ένα χρόνο, (το διάστημα αυτό δοκιμάζουμε τον ανταγωνιστή του Ultimate media, θα πούμε και γι αυτό στο τέλος του άρθρου) και ειλικρινά ακόμη και την ώρα που το εγκαταλείψαμε προσωρινά, δεν είχαμε εκμεταλλευθεί ούτε το 1/10 από τις δυνατότητές του.

Ας τα δούμε όλα αυτά αναλυτικότερα και όπως πάντα από την πλευρά τού αρχάριου χρήστη και όχι τού web developer..

 

Εμείς που έχουμε ήδη αγοράσει το easy social share buttons βλέπουμε δεξιά τον σύνδεσμο για το download και την αγορά δεύτερης άδειας – εσείς όταν μεταφερθείτε στην σελίδα θα δείτε το κόστος των 19$…

 

Αγορά

Η αγορά τού Easy social share buttons δεν έχει τίποτε το περίεργο ή πολύπλοκο και γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα τής envato market. Το καθαρό κόστος όπως είπαμε είναι στα 19$ και το μικτό, (εκείνο που τελικά θα πληρώσετε μαζί με τούς φόρους), είναι στα 26$ (το τελικό ποσό σε ευρώ εξαρτάται από τήν νομισματική ισοτιμία την ημέρα τής αγοράς) – η πληρωμή είναι one time, πληρώνετε δηλαδή αυτό το ποσό και αποκτάτε το δικαίωμα χρήσης χωρίς χρονικό περιορισμό. Η δωρεάν υποστήριξη διαρκεί ένα εξάμηνο – από την εμπειρία μας είναι αρκετό το διάστημα για να επιλύσετε τα όποια προβλήματα στην εγκατάσταση τού plugin, μπορείτε βέβαια με ένα ελάχιστο ποσό να επεκτείνετε την υποστήριξη. Φυσικά όπως και για κάθε plugin τού wordpress υπάρχει και το support forum όπου μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε διάφορα προβλήματα στην χρήση τού πρόσθετου. Υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσετε μέσω Paypal και φυσικά με τον κλασικό τρόπο τού τραπεζικού λογαριασμού και της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Πριν από όλα αυτά, είναι απαραίτητο να κάνετε μία απλή εγγραφή, όπου καλό είναι να φροντίσετε να δηλώσετε τα πραγματικά σας στοιχεία για να εκτελείτε τις αγορές σας χωρίς προβλήματα και με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

 

 

Οι πωλήσεις και η βαθμολογία τού easy social share buttons…

 

 

Τήν ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές το Easy share social buttons έχει περίπου 18.385 πωλήσεις και έναν βαθμό ικανοποίησης 4.67 (με άριστα το 5), με βάση περίπου 1.000 βαθμολογήσεις ξεχωριστών χρηστών. Για όσους γνωρίζουν από πρόσθετα τού wordpress, πρόκειται για μία πολύ καλή επίδοση και οπωσδήποτε για έναν υψηλό αριθμό πωλήσεων.

Αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την αγορά σας, θα σάς έρθει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και στον πίνακα ελέγχου σας θα δείτε το τιμολόγιο αγοράς. Ταυτόχρονα στην σελίδα τής envato market, εκεί που πριν βλέπατε το κόστος των 19$, τώρα θα δείτε  την ένδειξη download για να κατεβάσετε το zip αρχείο στον υπολογιστή σας. Aυτήν την διαδικασία, (το download τού προϊόντος), μπορείτε να την κάνετε όσες φορές επιθυμείτε, αλλά να θυμάστε πως η άδεια χρήσης που έχετε λάβει ισχύει για έναν υπολογιστή ή καλύτερα για ένα domain name. Το επόμενο βήμα είναι μέσα από το admin panel τού wordpress να ανεβάσετε το νέο πρόσθετο, να το ενεργοποιήσετε και να ξεκινήσετε την παραμετροποίησή του.

 

Το κεντρικό control panel τού easy social share buttons. Κάθε πεδίο έχει υπομενού, κάθε υπομενού το δικό του…υπομενού και πάει λέγοντας – όρεξη να έχετε και χρόνο για να ασχοληθείτε!..

 

Τα πλεονεκτήματα τού Easy social share Buttons

 

Το πρώτο και μεγαλύτερο πλεονέκτημα τού ESSB είναι η πληθώρα τών χαρακτηριστικών του και η δυνατότητα τού χρήστη να επεμβαίνει και να αλλάζει τις αρχικές (default) ρυθμίσεις. Μπορείτε να επιλέξετε όσα δίκτυα επιθυμείτε από τα  45 περίπου που υποστηρίζονται, να τοποθετήσετε τα εικονίδια σε όποιο σημείο θέλετε μέσα σε σελίδες, άρθρα και πλευρικές στήλες, να καθορίσετε ενέργειες μετά το κλίκ τού αναγνώστη επάνω στα social icons, να τροποποιήσετε χρώμα, κείμενο και μέγεθος σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, να έχετε στατιστικά συνολικά και ανά σελίδα, να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης των εικονιδίων για κάθε σελίδα και άρθρο ξεχωριστά, να διαλέξετε ανάμεσα σε 50 περίπου πρότυπα εικονιδίων, να ορίσετε επιλογές για την εμφάνιση των δικτύων σε κινητά τηλέφωνα και tablets, να ορίσετε παραμέτρους συνεργασίας με τα πιο γνωστά affiliate ή εμπορικά προγράμματα – θα χρειαζόμασταν πραγματικά σελίδες ολόκληρες για να σάς περιγράψουμε αναλυτικά τι μπορείτε να παραμετροποιήσετε σ’ αυτό το απίστευτο πρόσθετο, σκεφθείτε πως όταν θελήσαμε να εκτυπώσουμε το documentation ο εκτυπωτής μάς έδειξε περίπου 100 σελίδες! Ειλικρινά, δεν έχουμε δεί έως σήμερα παρόμοια πληθώρα χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, ούτε σε πρόσθετα που κοστίζουν πολλαπλάσια ποσά χρημάτων.

 

Το πρόσθετο όπως φαίνεται στο wp admin panel και δίπλα το αρχικό sub menu

 

Παρά ταύτα μην τρομάζετε, εάν δεν θέλετε να αφιερώσετε υπερβολικό χρόνο ή να ασχοληθείτε αναλυτικά με όλα τα χαρακτηριστικά μπορείτε να ξεκινήσετε με τον γρήγορο οδηγό εγκατάστασης και μέσα σε ένα τέταρτο να έχετε ορίσει όλες τις βασικές ρυθμίσεις – στο κάτω κάτω της γραφής το πρώτο και το βασικό είναι οι αναγνώστες σας να μπορούν να μοιραστούν τις δημοσιεύσεις σας ή να σας ακολουθήσουν στο facebook και στα άλλα δίκτυα, οπότε μπορείτε να αρχίσετε με τα βασικά και να επιστρέψετε στα πεδία των ρυθμίσεων όποτε έχετε διάθεση και χρόνο.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι πως η ομάδα που αναπτύσσει το easy social share buttons δεν ησυχάζει εύκολα και προσθέτει συνεχώς νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά – πρόσφατα έγινε η τελευταία αναβάθμιση (4.1) με εκατοντάδες μικρές και μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα. Χρειάστηκε να δοκιμάσουμε τέσσερις φορές και το after sale support και πράγματι δεν βρήκαμε κάτι να παραπονεθούμε, μάλιστα την μία φορά από αυτές τους δώσαμε προσωρινή εξουσιοδότηση για να εισέλθουν στην ιστοσελίδα μας και να διορθώσουν κάποιες λανθασμένες ρυθμίσεις που είχαμε κάνει.

Το τρίτο πλεονέκτημα προκύπτει από μία υποκειμενική κρίση και σχετίζεται με την αισθητική. Πιστεύουμε ότι τα εικονίδια τού easy social share buttons είναι ιδιαίτερα όμορφα και η δυνατότητα να τα τροποποιήσετε σχεδόν από τήν αρχή σε μέγεθος, χρώμα και περιεχόμενο, σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμοστούν στην αισθητική τού κάθε χρήστη ξεχωριστά.

 

Επάνω δεξιά βλέπετε την επιλογή, (κόκκινο κουμπί), quick setup wizard και αριστερά τα βασικά πεδία που πρέπει να ρυθμιστούν για το ξεκίνημα. Εάν δεν είστε πολύ εξοικειωμένος με το wordpress και τα πρόσθετά του ή είστε αρχάριος χρήστης γενικά, η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον γρήγορο και εύκολο οδηγό και να επανέλθετε αργότερα για τα επιπλέον…

 

Το μειονέκτημα τού Easy social share Buttons

 

Κατά έναν περίεργο τρόπο, το μοναδικό σημαντικό μειονέκτημα τού ESSB προέρχεται από το μεγαλύτερο…πλεονέκτημά του. Με άλλα λόγια, αυτή η απίστευτη πληθώρα χαρακτηριστικών που διαθέτει, είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί σωστά στα menu και στα submenu τού προγράμματος. Παρόλο που με την προτελευταία και ιδιαίτερα την τελευταία αναβάθμιση, έχουν γίνει άλματα σ’ αυτό το πεδίο και η ταξινόμηση των χαρακτηριστικών είναι κατά πολύ καλύτερη από παλαιότερα, δεν είναι λίγες οι φορές που…χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα με τις επιλογές που πρέπει να γίνουν και κάποιες εντολές και ρυθμίσεις δεν λειτουργούν μέχρι να τις επιλέξετε και σε άλλα σημεία στον πίνακα επιλογών – με άλλα λόγια, το βασικό πρόβλημα είναι οι αλληλοεπικαλύψεις τών πεδίων στο setting menu. Όσοι είστε “κολλημένοι” με τήν εξερεύνηση των προγραμμάτων θα ξετρελαθείτε πραγματικά, οι υπόλοιποι όμως (και ιδιαίτερα οι αρχάριοι), είναι καλό, όπως γράφουμε και παραπάνω, να ξεκινήσετε με τις βασικές ρυθμίσεις και σιγά σιγά να προχωρήσετε στην εξερεύνηση των υπολοίπων δυνατοτήτων (στην πραγματικότητα αυτός είναι και ο λόγος – η ευκολία για τον αρχάριο δηλαδή – που η ίδια η εταιρία έχει ενσωματώσει έναν γρήγορο οδηγό εγκατάστασης μέσα στο πρόσθετο).

 

Η εναλλακτική

 

Ο πίνακας ελέγχου τού Ultimate social deux δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο τού easy social share buttons, αλλά περιέχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις και οπωσδήποτε είναι πολύ πιο εύκολος για τον αρχάριο χρήστη. Παρόλα αυτά η πρώτη μας επιλογή παραμένει το Easy social για λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με τήν μελλοντική επεξεργασία. Οπωσδήποτε όμως εάν είστε άνθρωπος πρακτικός και σάς ενδιαφέρει το γρήγορο αποτέλεσμα εδώ και τώρα, το ultimate social deux είναι μία καθαρή και τίμια λύση…

 

Παρόλο που δεν θα βρείτε πληρέστερο πρόσθετο στην αγορά σήμερα από το easy social share buttons, ίσως να θέλετε κάτι το απλούστερο και πολύ πιο βασικό για την ιστοσελίδα σας. Το Ultimate social deux είναι μία έντιμη πρόταση που μάλιστα είναι και φθηνότερη, (συνολικά θα σας κοστίσει 21$ με one time πληρωμή), αλλά βέβαια ούτε καν προσεγγίζει τις δυνατότητες τού ανταγωνιστή του. Παρόλα αυτά εάν δεν έχετε τις φοβερές απαιτήσεις είναι μία πολύ καλή πρόταση – μπορείτε να την δείτε και στην δική μας ιστοσελίδα καθώς είναι το πρόσθετο που δοκιμάζουμε αυτήν την στιγμή (update: έχουμε πλέον επανέλθει στο easy social share buttons). Όταν συγκριθεί με το easy social share buttons και τα πάμπολλα χαρακτηριστικά του, το Ultimate social deux μπορεί να σας φανεί κάπως λιτό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, καθώς εμπεριέχει όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για το site σας.

Συμπέρασμα

Το easy social share buttons αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του και καθώς έχει θέσει από τήν αρχή τον πήχυ πολύ ψηλά, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιος ανταγωνιστής που να μπορεί να κονταροκτυπηθεί μαζί του με αξιώσεις – αναφερόμαστε πάντοτε σε προγράμματα παρόμοιας τιμής, αν και κατά την γνώμη μας το ίδιο ισχύει και για τα ακριβότερα προγράμματα. Εάν θέλετε ένα social plugin για να ξεκινήσετε άμεσα να επικοινωνείτε με τους αναγνώστες σας στα κοινωνικά δίκτυα, το easy social share buttons είναι η πρώτη σας επιλογή χωρίς αντίπαλο. Τα μεγάλα του όμως πλεονεκτήματα θα τα εκτιμήσετε στο μέλλον, καθώς όσο αυξάνονται οι τεχνικές σας γνώσεις, τόσο ευκολότερα θα μπορείτε να εκμεταλλεύεστε τις απίστευτες δυνατότητες τού προγράμματος – και τότε, πιστέψτε μας, θα ευγνωμονείτε την στιγμή που από την αρχή επενδύσατε σε ένα πρόγραμμα με τόσο πλούσια χαρακτηριστικά και δεν χρειάζεται να πληρώσετε από τήν αρχή για δυνατότητες και προσθήκες που κατέχετε ήδη μέσα από το Easy social share buttons.

 

Web Hosting

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε μήνα;

Αποστέλλουμε ένα ενημερωτικό δελτίο κάθε μήνα με όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μας και πιθανώς κάποιες σημαντικές προσφορές στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση αφορά και τα τρία sites που διαχειριζόμαστε, posna.net, tasakos.gr και homedearest.com

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εγγραφή σας!

Χμμ!.. Κάτι δεν πήγε καλά...

alexia

Η Αλεξία σπούδασε κοινωνιολογία στο Essex University και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Sussex University με αντικείμενο τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στήν Ελλάδα εργάστηκε για πολλά χρόνια σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει γράψει και εικονογραφήσει ένα παιδικό βιβλίο, (Little Bobby Steps Into the World), που είναι διαθέσιμο στην Amazon. Σήμερα ασχολείται ατελείωτες ώρες με το posna.net και σε τακτά χρονικά διαστήματα γράφει άρθρα για ιστοσελίδες σε Αμερική και Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιό σας...

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of
Close Menu

Θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε μήνα;

Αποστέλλουμε ένα ενημερωτικό δελτίο κάθε μήνα με όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μας και πιθανώς κάποιες σημαντικές προσφορές στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση αφορά και τα τρία sites που διαχειριζόμαστε, posna.net, tasakos.gr και homedearest.com

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εγγραφή σας!

Χμμ!.. Κάτι δεν πήγε καλά...

Όχι, ευχαριστώ πολύ

Send this to a friend