Το καλύτερο (δωρεάν και εύκολο) πρόγραμμα για screenshots

Είναι γνωστό βέβαια ότι στα windows  υπάρχει το εργαλείο αποκομμάτων, όπως επίσης είναι γνωστό ότι πολλοί χρήστες υπολογιστών, όταν χρειάζονται στιγμιότυπο από την οθόνη τους χρησιμοποιούν το πλήκτρο του Print screen – μόνο που αυτό προϋποθέτει την αναζήτηση της αποθηκευμένης φωτογραφίας, την επεξεργασία της και γενικά μια διαδικασία που δεν αντιστοιχεί στην ταχύτητα που χρειάζεται κάποιος σ αυτές τις περιπτώσεις. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα screenshots για να παρουσιάσουν ένα πρόβλημα στον υπολογιστή τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι απαραίτητα σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην συγγραφή ενός βιβλίου, την παρουσίαση ενός tutorial και σε πολλά άλλα.

Το Lightshot είναι το πιο εύκολο και το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα που έχουμε συναντήσει γι’ αυτήν την δουλειά και το γεγονός ότι μας ενθουσίασε σχετίζεται με το ότι κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει χωρίς τίποτε το περιττό, μπορεί να το χειριστεί και ο πιο αρχάριος χρήστης και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να τραβήξει κάποιος ένα screenshot, να το επεξεργαστεί, ακόμη και να το στείλει στους φίλους του στα κοινωνικά δίκτυα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η διαδικασία είναι απλή. Πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα της Lighshot και επιλέγουμε το download για windows ή MAc, ανάλογα με το σύστημα που διαθέτουμε. Ορίζουμε τη θέση αποθήκευσης στον σκληρό μας δίσκο, βρίσκουμε το αρχείο όταν τελειώσει το κατέβασμα και σε ελάχιστο χρόνο το προγραμματάκι έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας. Όπως μπορείτε να δείτε το μέγεθος που καταλαμβάνει στον δίσκο είναι ελάχιστο.

 

Η αρχική σελίδα όπου επιλέγετε το λειτουργικό σας σύστημα...
Η αρχική σελίδα όπου επιλέγετε το λειτουργικό σας σύστημα…

 

 

LIGHTSHOT DOWNLOAD
Το μέγεθός του είναι πολύ μικρό…

 

 

Άμεση εμφάνιση στά κρυφά εικονίδια στήν μπάρα εργαλείων...
Άμεση εμφάνιση στά κρυφά εικονίδια στήν μπάρα εργαλείων…

 

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, στην μπάρα εργασιών και στα κρυφά εικονίδια θα δείτε το σήμα του προγράμματος, ένα μικρό φτερό, σημάδι πως είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται καν να αναζητάτε κάθε φορά το εικονίδιο ή να δημιουργήσετε κάποια συντόμευση. Όταν είστε έτοιμοι, απλώς πατάτε το πλήκτρο Print Screen και θα δείτε την οθόνη λίγο να σκοτεινιάζει. Με το ποντίκι ορίστε τον χώρο που σας ενδιαφέρει στην οθόνη σας και τότε οι επιλογές του Lightshot είναι άμεσα διαθέσιμες σε δύο μπάρες δίπλα από την επιλεγμένη περιοχή.

 

Οι δύο μπάρες διαχείρισης...
Οι δύο μπάρες διαχείρισης…

 

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε στην ουσία όλες τις επιλογές που έχετε με το πρόγραμμα. Μπορείτε να υπογραμμίσετε με κόκκινη γραμμή, να τοποθετήσετε βελάκια για να καταδείξετε εκείνο που θέλετε, να γράψετε κείμενο, να σχεδιάσετε ελέυθερα και να υπογραμμίσετε με όποιο χρώμα θέλετε οποιοδήποτε σημείο. Όλα αυτά από την κάθετη μπάρα στα δεξιά. Μόλις τελειώσετε πατάτε το γνωστό κουμπάκι της αποθήκευσης στην οριζόντια μπάρα, επιλέγετε τον φάκελο που θέλετε να αποθηκευθεί το screenshot και είστε έτοιμοι. Σημειώστε επίσης πως από την οριζόντια μπάρα μπορείτε άμεσα να ανεβάσετε το στιγμιότυπο οθόνης σε Facebook, Pinterest και Twitter.

 

Ένα από τα πιο ισορροπημένα προγραμματάκια που μπορούν να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη και να προσφέρουν ποιότητα σε πολλές δημοσιεύσεις μας στο διαδίκτυο…

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε μήνα;

Αποστέλλουμε ένα ενημερωτικό δελτίο κάθε μήνα με όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μας και πιθανώς κάποιες σημαντικές προσφορές στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση αφορά και τα τρία sites που διαχειριζόμαστε, posna.net, tasakos.gr και homedearest.com

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εγγραφή σας!

Χμμ!.. Κάτι δεν πήγε καλά...

alexia

Η Αλεξία σπούδασε κοινωνιολογία στο Essex University και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Sussex University με αντικείμενο τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στήν Ελλάδα εργάστηκε για πολλά χρόνια σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει γράψει και εικονογραφήσει ένα παιδικό βιβλίο, (Little Bobby Steps Into the World), που είναι διαθέσιμο στην Amazon. Σήμερα ασχολείται ατελείωτες ώρες με το posna.net και σε τακτά χρονικά διαστήματα γράφει άρθρα για ιστοσελίδες σε Αμερική και Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιό σας...

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of
Close Menu

Θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε μήνα;

Αποστέλλουμε ένα ενημερωτικό δελτίο κάθε μήνα με όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μας και πιθανώς κάποιες σημαντικές προσφορές στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση αφορά και τα τρία sites που διαχειριζόμαστε, posna.net, tasakos.gr και homedearest.com

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εγγραφή σας!

Χμμ!.. Κάτι δεν πήγε καλά...

Όχι, ευχαριστώ πολύ

Send this to a friend